Kom je tijdelijk opslagruimte tekort omdat je bijvoorbeeld je inboedel wilt opslaan omdat je aan het verbouwen bent of omdat je gaat verhuizen en even tussen twee huizen inzit? Dan is niets gemakkelijker dan tijdelijk een of meer zelfopslagboxen te huren, waar je al je spullen in kwijt kunt. Misschien heb je nog nooit van het bestaan van een zelfopslagbox gehoord, maar het is de ideale oplossing voor iedereen die tijdelijk zijn of haar spullen op wil slaan.

Hoe werkt een zelfopslagbox precies?
Een zelfopslagbox wordt bij de voordeur van je ‘oude’ huis geleverd en geeft jou de mogelijkheid hem zelf naar wens in te pakken. De grootte van een box komt overeen met een volume van 8 m3, wat kort door de bocht betekent dat er zo’n 120 verhuisdozen in geplaatst kunnen worden. Wil je de inboedel van een hele eengezinswoning op deze manier opslaan, dan is het verstandig meerdere zelfopslagboxen te laten bezorgen. Is de box gevuld dan wordt hij vol opgehaald en opgeslagen in een verwarmde droge opslagruimte. Wil je je inboedel weer gaan gebruiken dan is een telefoontje voldoende en je box wordt op het gewenste adres afgeleverd waarna je rustig kunt beginnen met het uitpakken van de box.

De voordelen van een zelfopslagbox
Op deze manier hoef je dus zelf niet meerdere keren op en neer te rijden met een aanhanger of een busje, worden je spullen niet nat en staan ze je ook niet in de weg in een schuur of in een garage. Zeker als je ze voor een wat langere tijd op wilt slaan. Ook hoef je op deze manier nooit je vrienden lastig te vallen met de vraag of ze je alsjeblieft willen helpen met sjouwen, alhoewel dit natuurlijk best gezellig kan zijn en last but not least je spullen staan altijd veilig.
Er zijn wel een paar dingen waar je rekening mee moet houden bij het gebruik van een zelfopslagbox. Zo mag het gewicht van de box niet zwaarder zijn dan 1000 kilo, anders is hij niet meer goed verplaatsbaar. En als je box eenmaal veilig bij ons in de opslag staat, kun je er niet à la minute bij. Bedenk dan ook van tevoren goed wat je wel en niet in opslag wilt hebben. Uiteraard zijn er wel mogelijkheden om iets uit de box te halen wat je per se nodig hebt.
Dus denkt u aan tijdelijke zelfopslag van uw inboedel? Huur dan een box en maak gebruik van het gemak van het voor de deur in en uitpakken.